Seiling for alle!

Moss og Soon Seilforening

Nye sportsbåter

Tenk deg å kunne seile splitter nye sportsbåter fra  øverste hylle, for mindre enn det koster å gå på et treningsstudio.

Intenst og morsomt!

Tenk deg at båtene er fiks ferdig rigget når du kommer på brygga. Etter seilingen står grillen klar.

 

Tenk deg at det er tre ganger så mange lag som det er båter. Du seiler 1/3 av tiden – korte intense regattaer med fullt fokus – og står på brygga og følger med når de andre seiler resten av tiden.

Topp og bredde

Tenk deg at du gjennom lokale regattaer kan kvalifisere deg til å representere klubben, og seile mot de beste i landet.

 

Tenk deg en arena der nysgjerrige, men uerfarne seilere kan lære av de mer erfarne på en enkel og naturlig måte.

AKER BRYGGE 2015

Moss Seilforening i aksjon

Pensjonerte jolleseilere

Tenk deg en form for seiling som passer bedre enn dette for unge jollepensjonister. Ikke det? Nei, for det finnes ikke!

 

Svaret er noe helt nytt! Fra nå av kalt «Ligaseiling»

«Seilsportligaen» ble startet av NSF sommeren 2015. Alle seilforeninger i Norge ble invitert til å delta i to regattaer for å kvalifisere seg til Seilsportligaens første eller andre divisjon sommeren 2016. Det var ikke plass til alle seilforeningene, og påmeldingen ble organisert etter først-til-mølla prinsippet. De 15 plassene i hvert arrangement ble fylt opp på rekordtid. Meningene om regattaen var enstemmig: Konseptet er fantastisk bra! (hvis man ser bort fra vindstilla på Aker Brygge).

2015

MOSS SEILFORENING

Karl-Einar Jensen, Jørn-Erik Ruud,

Erik Holme og Andreas Dyhr Petersen

De 15 lagene rullerte på å seile mot hverandre i 5 båter etter en utarbeidet plan. Hver seilas tar 10-15 minutter. Å stå på brygga å se på mellom egne seilaser, var spennende og sosialt.

 

Moss sf var raskt frampå, og deltok i regattaen på Aker Brygge. Vi seiler i andre divisjon i Seilsportligaen 2016. De to første lagen rykker opp til første divisjon i 2017. Den lokale ligaseilingen vil fungere som kvalifisering til den nasjonale Seilsportligaen. Deltakerne her får utgiftene dekket av seilforeningen.

 

I 2015 vant KNS den europeiske «Champions Leage» som også seiles i J70. Det gjør at Norge kan stille med to lag i 2016.

Tett og intens seiling!

Den lokale Ligaseilingen

Moss Seilforening og Soon Seilforening utforsker muligheten til å gå sammen om å kjøpe 3 stk. J70 båter som skal brukes til ligaseiling. På samme måte som påmeldingen til Seilsportligaen vil medlemmer i begge klubbene kunne melde seg på ligaseilingen etter først-til-mølla prinsippet.

 

Det vil være et tak på 50 seilere fordelt på de to klubbene, så det kan være lurt å være tidlig ute!

 

Ligaseiling vil foregå på en fast kveld hver uke vår og høst. Halve sesongen i Moss og halve sesongen i Soon. Regattaene vil gjennomføres på samme måte som nasjonalt: Korte seilaser nær land med tre lag av gangen. Det vil totalt kunne stille 9 lag hver kveld.

 

Seilerne organiserer seg selv i lag. Seilforeningen kan bidra til å koble seilere – både før sesongstart, og før hver enkelt dag med seiling.

Moss er perfekt for ligaseiling!

Båtene vil bli gjort klare før seilingen og rigget ned igjen av en ansvarlig Ligasjef. Seilerne trenger bare møte opp på brygga med sine egne seilklær.

 

I tillegg vil man kunne booke båtene de andre ukedagene etter nærmere plan. Båtene skal også kunne brukes til «Grundig Cup» (KNS) og eventuelle andre regattaer i helgene.

 

Meld din interesse nå!

 

Foreløpig er ikke påmeldingen bindende, men de som melder seg vil stå først ved mølla når bindende påmelding starter. Er du del av et lag? I så fall skal alle på  laget fylle ut.  Skriv inn navn og Epost nedenfor, og trykk "submit":

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.

J70 er morsom og enkel å seile